Articole blog

Haine de vară din lână merinos: călduros sau răcoros?

de Simona Cravcenco in Jun 13, 2022

Haine de vară din lână merinos

Hainele de vară din lână merinos sunt secretul ținutelor lejere.

Cum adică? Lână vara?

Da, ai citit bine. Lâna merinos este una dintre cele mai confortabile țesături pe care le poți purta vara. Fibrele sunt incredibil de fine și ușoare, absorb umezeala de pe piele și o evaporă în aer, menținând un mediu răcoros.

În ciuda mitului conform căruia lâna se poate purta doar iarna, îmbrăcămintea din lână reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru sezonul cald.

Nu te-ai convins? Rămâi cu noi și descoperă trucurile țesăturii.

Avantajele hainelor din lână merinos vara

avantaje haine de vară din lână merinos

 

Cum bifează lâna merinos toate căsuțele pentru confort maxim în zilele călduroase? Ei bine, totul se datorează capacității de termoreglare a materialului.

Fie că vorbim despre haine de vară pentru copii sau îmbrăcăminte pentru adulți, te bucuri de:

  1. Răcoare. Atunci când afară este cald, fibrele absorb vaporii de umiditate ai corpului și îi evaporă în afara țesăturii. În plus, lâna poate fi purtată chiar și udă fără să dea senzația de rece.
  2. Rezistență la mirosuri. Sigur te-ai săturat și tu de zecile de produse deodorante care pur și simplu nu își mai fac efectul atunci când canicula lovește. Hainele din lâna merinos absorb toate moleculele de miros și le eliberează doar la spălare.
  3. Ușor de întreținut. Știai că îngrijirea și spălarea produselor din lână este super simplă? De cele mai multe ori, aerisirea îmbrăcămintei este suficientă. Dar dacă totuși ai ceva pete pe tricoul preferat, spală-l la temperatură scăzută  sau verifică eticheta de îngrijire.
  4. Fără cute. Proprietățile elastice ale fibrei merinos o fac extrem de rezistentă la cute. Lâna se usucă pe orizontală. Nu se agață. Nu se calcă. Cea mai bună opțiune pentru călătorii!
  5. Protecție UV și UVB. Țesătura oferă protecție naturală împotriva radiațiilor UV, spre deosebire de hainele de vară din materialele sintetice și bumbac convențional. Voie bună toată vara!
  6. Stop mâncărimi și alergii. Fibrele fine sunt flexibile, se așază ușor pe piele și nu îți provoacă iritații. Mai mult, fac minuni pentru persoanele cu piele sensibilă.

Te-ai convins de proprietățile hainelor de vară din lână merinos? Noi le adorăm pur și simplu.

În plus, vezi cum porți îmbrăcămintea vara.

Cum purtăm hainele de lână merinos vara?

cum purtăm haine din lână vara

 

Pentru orice situație în care transpirația este o posibilitate, te vei simți mai confortabil în hainele superfine din lână, care elimină umezeala de pe piele și o evaporă. Mai mult, în comparație cu bumbacul și inul, lâna merinos nu se șifonează nici măcar atunci când este umedă.

Pe de altă parte, vremea specifică verii poate fi schimbătoare. În cazurile în care te afli la munte sau ești prins de o ploaie torențială, este suficient să ai un strat de bază din lână merinos. Nu uita și de șosetele din lână merinos de vară.

Cel mai bun lucru despre straturile de bază din lână de vară este că atunci când vremea se încălzește, trebuie doar să dai jos cămașa sau hanoracul. Ta-dam, ținuta lejeră de vară revine!

Cât despre nuanțe, când porți haine din lână merinos vara, este grozav să ai câteva piese în culori neutre care pot fi asortate cu orice. Însă, noi am recomanda haine colorate care să îmbunătățească starea de spirit sau care să fie la fel de vesele precum vremea de afară.

Îmbrăcăminte de vară din lână merinos pentru toată familia

îmbrăcăminte de vară din lână merinos

 

Ce mai purtăm oare astăzi?

Gălbenuș vine în ajutorul tău cu o mulțime de variante de haine de vară din lână merinos, perfecte pentru tine și cei mici.

Îmbrăcămintea pentru copii de la Crawler din lână extrafină este moale, confortabilă și în culori vii. Fie că vorbim despre haine de vară pentru fete sau băieți, articolele reprezintă partenerul ideal pentru pielea sensibilă a micuților. 

Body-urile din lână merinos pentru bebeluși de la Hust&Claire sunt potrivite atât pentru ținutele de interior, cât și cele de afară.

Cele mai confortabile haine de vară pentru damă? Tricourile din lână merinos pentru femei sunt atât de fine pe piele datorită blendului cu mătase. Ele pot fi purtate pentru orice tip de activitate fizică, deoarece lâna merinos poate absorbi o treime din greutatea ei în apă. Din aceeași gamă, tricourile de lână fină pentru bărbați le oferă acestora confort sporit.

Aruncă o privire în magazinul online Gălbenuș și alege hainele de vară din lână merinos potrivite ție și celor dragi. Vara, distracția se simte la superlativ în îmbrăcămintea potrivită!

 

 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.