Articole blog

Haine de vară: cum alegi îmbrăcămintea lejeră indiferent de temperatură

de Simona Cravcenco in Jun 27, 2022

Ce haine purtăm vara

Iubim vremea călduroasă și soarele.

Scoate din dulap hainele de vară potrivite și pornește la plimbare sub soarele care mângâie pielea. Atât pentru noi, cei mari, cât și pentru copii, îmbrăcămintea pe care o purtăm în zilele toride ar trebui aleasă atent. Petele sunt inestetice, iar pielea simte disconfortul.

Așadar, Gălbenuș vine în ajutorul tău cu un scurt ghid care îți oferă idei despre ce materiale ar trebui să porți vara.

Cu ce mă îmbrac vara ca să nu transpir?

Îmbrăcămintea pe care o purtăm vara pare ușor de ales, dar ai să vezi că necesită atenție.

Hainele trebuie să te mențină uscat și confortabil. Somnul poate fi tulburat de senzația rece a hainelor umede când transpirăm mult.

 

Cum alegem hainele de vară

 

Există mai mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi hainele vara. Tipul de material, culoarea ținutei, precum și stilul acesteia. Însă, cel mai important este materialul. 

Țesăturile trebuie să fie ușoare și să aibă capacitatea de a absorbi umezeala de pe piele. De aceea, materialele naturale, cum ar fi bumbacul, lâna merinos, bambusul, inul sau cânepa reprezintă cea mai bună alegere. Aceste materiale nu se lipesc de corpul tău și permit pielii tale să respire corect.

Hainele din bumbac organic și avantajele purtării vara

În zilele calde, pe măsură ce corpul transpiră, hainele de bumbac organic absorb umezeala și o eliberează pe țesătură.

 

Haine de vară din bumbac organic

 

Cu toate acestea, fibrele de bumbac organic sunt unele dintre singurele fibre naturale care nu provoacă reacții alergice și nu irită pielea umană. Mulți oameni pot dezvolta erupții din cauza expunerii la căldură. Natura sa hipoalergenică reduce șansele de mâncărime, infecție și miros.

Este vară? Este timpul hainelor din in și cânepă

Îmbrăcămintea din in și cânepă este ideală pentru vestimentația de vară.

Atât cânepa cât și inul sunt materiale confortabile, ușor de purtat și ecologice. Odată cu popularitatea tot mai mare a modei sustenabile, cânepa și inul reprezintă o alegere potrivită pentru fiecare garderobă.

 

Haine de vară din in și cânepă

 

Ambele sunt materiale ușoare și respirabile. Datorită fibrelor goale, cânepa și inul permit eliminarea umezelii, lăsând o senzație de răcoare chiar și în zilele cele mai fierbinți.

Iar dacă ai nevoie de țesături care să respingă razele soarelui, cânepa și inul sunt cea mai bună alegere. Sunt rezistente la UV și UVB și nu se estompează din cauza expunerii la soare.

Putem purta haine din lână merinos vara?

Îmbrăcămintea de vară din lână poate fi purtată cu siguranță vara.

Natura sa respirabilă asigură evaporarea aproape instantanee a transpirației de pe piele. Acest proces reglează temperatura corpului purtătorului și, astfel, lâna merinos te face să te simți mai confortabil vara.

 

Haine din lână merinos de vară

În plus, una dintre cele mai cool proprietăți ale lânii merinos este faptul că este antibacteriană. Practic, poți purta hainele de 10 ori la rând fără să le speli, ci doar să le aerisești. Acesta este motivul pentru care lâna merinos este ideală pentru drumeții și camping.

De altfel, lâna merinos absoarbe în mod natural razele UV. 

Haine din bambus vara: magie pe piele

Țesătura din bambus a devenit cunoscută pentru finețe și confort. Dacă nu ați încercat, atât tu, cât și cei mici, îmbrăcămintea din bambus, îți putem spune că va fi materialul vostru preferat.

 

Haine de vară din bambus

 

Unul dintre principalele motive pentru a purta haine din bambus vara este că țesătura absoarbe umezeala mult mai ușor decât alte materiale, menținându-te mai uscat și confortabil. Microstructura fibrei de bambus face ca acestea să absoarbă rapid apa și să evapore umiditatea.

Țesătura de bambus poate îndepărta aproape 98% din toate razele UV dăunătoare. Mai mult, fiind cultivat fără îngrășăminte chimice și pesticide, este în mod natural hipoalergenic, antimicrobian și antifungic. Deci, dacă tu sau cineva din familia ta sunteți predispuși la alergii, bambusul este alegerea ideală.

Există foarte multe opțiuni sustenabile dar și sănătoase pentru ținutele de vară. Noi alegem să ne bucurăm în fiecare zi de proprietățile materialelor organice. Te încurajăm să faci și tu alegerile perfecte pentru tine și familia ta!

 

 

 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.