Articole blog

5 motive să porți haine din bambus organic

de Simona Cravcenco in Apr 19, 2022

haine bambus organic

Bambusul organic este vedeta noastră de astăzi.

Materialul 100% eco și țesăturile durabile ne fac să iubim hainele din bambus organic și să le alegem mereu în detrimentul textilelor sintetice. 

Vouă ce vă place să purtați? Pentru noi este minunat să cunoaștem calitatea materialului și impactul pe care îl are asupra mediului înainte de a ajunge pe rafturile noastre.

Ne dorim calitate și promitem calitate mai departe. De aceea, optăm întotdeauna pentru materialele organice, prelucrate exclusiv manual sau parțial, fără pesticide.

Haine din bambus Crawler

De ce să porți haine din bambus organic?

Avantajele bambusului organic se extind dincolo de durabilitate, etică și sustenabilitate. Hainele sunt, de asemenea, de calitate superioară, fiind mai moi și mai durabile decât alte tipuri de țesături. 

Vrei să afli mai multe avantaje?

Uite cele mai bune cinci motive pentru care să incluzi îmbrăcămintea din bambus organic în garderoba familiei.

#1 Durabilitatea bate testul timpului

În comparație cu alte materiale organice, bambusul are fibre mai lungi și puternic cuplate între ele, rezultând o țesătură dură.

Cărui fapt de datorează acest lucru?

Ei bine, atunci când bambusul este prelucrat în mod natural, acesta păstrează o mare parte din rezistența inerentă a plantei. În general, țesătura de bambus este făcută din fibre luate din lăstari de aproximativ patru ani. Astfel, datorită nivelului de maturitate, este obținută o pânză durabilă. Scopul este de a produce un material rezistent, care să fie, de asemenea, foarte moale, absorbant și antibacterian.

Cum hainele din bambus sunt mai durabile decât îmbrăcămintea sintetică, probabil că le vei păstra mai mult timp. Astfel că, pot fi date mai departe către frații mai mici.

#2 Atingere delicată

Rochie bambus Crawler

Moale, fin și confortabil în orice moment, indiferent de mișcare. Sună minunat, nu-i așa?

Sigur ai experimentat și tu măcar o dată această senzație după purtarea unui pulover sau a unei perechi de pantaloni.

Îți vindem un pont. În hainele din fibră de bambus, așa te simți la fiecare purtare. O caracteristică specifică acestei țesături, îmbrăcămintea este moale la atingere, fiind perfectă pentru pielea sensibilă a celor mici.

#3 Material hipoalergenic și protecție UV în mod natural

În ton cu ce îți povesteam mai sus, hainele din bambus pentru bebeluși și copii sunt ideale pentru garderobă, căci țesătura are proprietăți antibacteriene și antifungice.

Astfel, pentru oricine este predispus la alergii, pe piele sau nazale, bambusul poate fi alegerea perfectă. Acest aspect o face una dintre cele mai sigure țesături de pe planetă. Îți vine să crezi?

În plus, planta de bambus este rezistentă în mod natural la razele UV, o calitate care persistă chiar și după ce este transformată în țesătură. De fapt, materialul îndepărtează aproape 98% din toate razele UV dăunătoare. Așadar, poți purta îmbrăcămintea pe tot parcursul verii, deoarece pielea ta este ferită de arsuri sau iritații provocate de soare.

De asemenea, știai că și hainele din lână merinos de vară au aceleași proprietăți? Materialele organice ne surprind mereu.

#4 Îngrijire facilă

Salopeta bambus Hust&Claire

Când vorbim despre a ține curate hainele copiilor, parcă doar rostitul sună provocator. Cei mici adoră, în general, cele mai murdare locuri de joacă și obiecte. Chiar și când nu găsesc nimic asemănător prin preajmă, se asigură că fac un mic dezastru în jurul lor și, mai ales, pe îmbrăcămintea lor.

Prin urmare, ai nevoie de țesături care se întrețin ușor.

Hainele din bambus au un talent excelent în a se păstra curate mai mult timp, comparativ cu alte materiale. Motivul din spate? Fibrele sunt în mod natural rezistente la mirosuri și puternice în împiedicarea răspândirii germenilor.

Plus că, petele de pe îmbrăcămintea din bambus pot fi scoase cu ușurință după o spălare obișnuită sau chiar după o frecare rapidă sub chiuvetă. Acest lucru economisește timp, mai ales când ai  alte activități  în casă.

Îngrijirea bambusului nu a fost nicicând mai ușoară.

#5 Material biodegradabil

Atunci când alegem hainele pe care le purtăm noi și copiii noștri, ar trebui să ne gândim, în primul rând, la impactul pe care îl au asupra mediului.

Țesătura din bambus este 100% biodegradabilă, așa că, dacă trebuie să arunci îmbrăcămintea cu un grad de uzură ridicat, nu este un capăt de lume. Poți fi sigur că se va degrada în mod natural în timp util.

Purtarea hainelor din bambus nu reprezintă doar o modalitate prin care ești mereu la modă, ci și ocazia de a susține mișcările ecologice.

Te îmbraci pe gustul tău, te simți confortabil și reduci impactul asupra mediului! Ce ne putem dori mai mult de atât?

Îmbrăcăminte de calitate din bambus organic, de la branduri cunoscute, te așteaptă și în magazinul online Gălbenuș. Și nu doar atât. Aici găsești articole din materiale 100% naturale pentru toată familia.  

We love organic goods!

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.