Articole blog

Maiou din lână merinos: un accesoriu da sau ba

de Simona Cravcenco in Feb 14, 2022

beneficii maiouri din lână merinos

Mulți sunt îndrăgostiți de ele, mulți nu știu cum să le combine cu alte tipuri de îmbrăcăminte.

De regulă, nu se poartă la vedere și, de aceea, nu reprezintă un accesoriu vestimentar foarte popular. Cu toate acestea, mulți le aleg în timpul sezonului rece, atunci când vor să poarte ceva confortabil pe sub hainele groase.

Maiourile din lână merinos sunt, fără doar și poate, elemente ce nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă. Fie ea a adulților sau a copiilor.

Un model potrivit de maiou poate face diferența în ceea ce privește aspectul unei ținute și modul în care te simți. 

Descoperă din articolul de astăzi de ce ar trebui să porți un maiou din lână merinos și cum îl alegi pe cel potrivit.

Maiou din lână merinos: alegerea ideală în orice sezon

De obicei, oamenii au o oarecare reticență atunci când aud de maiourile din lână. Mulți se ghidează după mitul conform căruia țesăturile din lână înțeapă la atingere. 

Pe lângă faptul că sunt moi și delicate, maiourile din lână merinos și alte materiale organice pot fi purtate atât pe piele, sub straturile de haine, cât și ca accesoriu de sine stătător.

avantaje maiouri din lână merinos

Hai să aflăm împreună beneficiile purtării maiourilor din lână merinos:

  • Camuflează cu ușurință corpul. Accesoriul poate fi purtat împreună cu haine transparente sau cu țesătură subțire. În cazul maiourilor pentru bărbați, acestea ascund foarte bine pieptul, mai ales vara;
  • Absorb transpirația. O pată umedă pe bluză sau cămașă te poate face să te simți stânjenit și, de asemenea, îți poate influența temperatura corpului. Sigur ai simțit măcar o dată acea senzație rece cauzată de transpirație. Maiourile de corp oferă un strat suplimentar de absorbție și mențin îmbrăcămintea uscată;
  • Confortul este cheia. Indiferent de îmbrăcămintea pe care decizi să o porți, maiourile din lână merinos nu provoacă mâncărimi sau iritații. Mai mult, sunt ideale pentru tipurile de piele ce prezintă sensibilitate în fața nasturilor și cusăturilor;
  • Pot fi purtate indiferent de anotimp. Desigur, marea majoritate a maiourilor sunt concepute pentru a fi purtate sub straturile de haine. Însă, acestea sunt ideale și pentru fitness sau ținute casual de vară.

Unde mai pui că, spălarea și îngrijirea hainelor din lână se face foarte ușor. Te-am convins? Hai să vezi cum alegi modelul potrivit pentru întreaga familie.

Cum alegem maiourile pentru el și ea

Atunci când te decizi asupra achiziționării unui set de maiouri, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

Fie că vorbim despre maiouri pentru femei sau bărbați din lână merinos sau alte materiale organice, nu uita că există trei tipuri principale: la baza gâtului, decupate și decolteu în V.

Alege tiparul în funcție de hainele pe care obișnuiești să le porți. Spre exemplu, maiourile pentru bărbați sunt, în general, la baza gâtului, pentru că aceștia nu poartă foarte multe haine decoltate. În timp ce, un maiou cu decolteu în V este ideal pentru femeile ce adoră cămășile și rochiile cu anchior.

De asemenea, materialul este foarte important. Maiourile din bumbac organic, mătase sau lână merinos sunt potrivite atât pentru el cât și pentru ea. Oferă confort, sunt delicate la atingere și resping apa.

Desigur, culoarea este și ea importantă. Te poți orienta către cea potrivită tot în funcție de hainele pe care le porți. Totuși, noi te sfătuim să ai mereu în garderobă un maiou de culoare albă și unul de culoare neagră.

Cum alegem maiourile pentru copii

Copiii au pielea mai sensibilă decât adulții, iar țesăturile sintetice le pot provoca iritații, mâncărimi și îi pot jena pe parcursul purtării.

Unde mai pui că, cei mici sunt o sursă de energie interminabilă. Așadar, este recomandat să-i îmbrăcăm, pe cât posibil, în haine din materiale organice, care să le ofere libertate de mișcare și să respingă transpirația.

maiouri pentru copii din lână merinos

Atunci când vorbim despre alegerea maiourilor pentru copii, ar trebui să acordăm mai mare atenție următoarelor lucruri:

  • materialul trebuie să fie delicat pe piele și să se muleze pe forma corpului;
  • ai în vedere faptul că cel mic poartă maiou mai des decât tine. Optează pentru modele călduroase pe timp de iarnă și modele care să ofere confort pe timp de vară;
  • culorile și imprimeurile maiourilor pentru copii pot fi jucăușe și diverse. Dar nu uita, alege întotdeauna și un maiou de culoare albă, care să se asorteze cu orice accesoriu din garderobă.

Îmbrăcămintea de piele este importantă pentru cei mici, așa că află și care sunt beneficiile dresurilor din lână pentru copii.

Iar dacă vrei să te convingi de avantajele purtării maiourilor, orientează-te întotdeauna spre piese din materiale de calitate. Explorează website-ul Gălbenuș și alege produse pentru toată familia.

Magazinul tău online de încredere, cu haine din materiale organice.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.