Articole blog

De ce să alegi o jachetă din lână pentru copilul tău

de Simona Cravcenco in Feb 21, 2022

alegerea jachetelor din lână pentru copii

Părinții le adoră, iar celor mici le țin de cald.

Jachetele pentru copii din lână, căci despre ele este vorba, reprezintă o piesă vestimentară esențială pentru sezonul rece și cel intermediar.

Cât sunt la vârste fragede, copiii nu înțeleg întotdeauna de ce trebuie să poarte atâtea straturi de haine, plus o geacă groasă la exterior. Desigur, ei își doresc să se miște în voie și să exploreze lumea.

Dar tu, ca părinte, știi că micuțul tău este mult mai sensibil decât tine și are nevoie de protecție. Sigur nu ai vrea să se aleagă cu o răceală neplăcută. În acest caz, o jachetă este ideală pentru momentele petrecute în aer liber.

Cum o alegi pe cea potrivită? Noi venim în ajutorul tău cu un scurt ghid.

Avantajele jachetelor de lână pentru copii

Înainte de toate, trebuie să afli care sunt beneficiile articolului vestimentar. Cum jachetele sunt o necesitate pentru garderoba adulților, nici nu mai vorbim de importanța pe care o au acestea pentru protecția celor mici.

Copiii ar trebui să aibă, mai ales în sezonul rece, cel puțin două trei soiuri de jachete pe care să le poarte. De ce să alegi o jachetă pentru copii din lână?

Uite câteva beneficii:

  • oferă protecție termică excelentă. Fie că vorbim despre o jachetă de primăvară  pentru copii sau ne gândim la cele groase, pentru iarnă, țesăturile din lână acționează asemenea unui termostat. Nu permit pierderile de căldură și protejează împotriva vântului și umezelii;
  • sunt un accesoriu chic. Desigur, să nu uităm că și cei mici vor să țină pasul cu moda. O jachetă din lână este ideală pentru o mulțime de ținute elegante;
  • pot fi purtate pe zăpadă și vreme cu temperaturi moderate. Ai crede că lâna nu este impermeabilă, dar ea respinge apa. Iar atunci când a trecut printr-un proces de lanolizare, aceasta rezistă unei ploi ușoare.

Citește mai multe despre ce înseamnă lanolizarea lânii și ai să te convingi de acest aspect.

Cum alegem jachetele din lână pentru copii

Am ajuns la cea mai importantă parte. Probabil beneficiile jachetelor din lână te-au convins, dar cum optezi pentru cele potrivite?

alegerea jachetelor de lână pentru copii

Copiii pot fi pretențioși, desigur, dar important este să îmbini utilul cu plăcutul și să alegi modele potrivite.

Primul pas: mărimea. Cât de mare ar trebui să fie o jachetă pentru copii? Ei bine, dimensiunea potrivită este aceea în care piticul se simte confortabil. Dacă vorbim despre jacheta pentru băieți, modele sunt de obicei mai scurte, și ar trebui să ajungă până în zona bazinului. Pe de altă parte, fetele pot opta pentru jachete sau paltoane mai lungi, care să le acopere piciorul în cazul în care poartă rochii sau fuste. De asemenea, nu uita că jacheta este destinată stratului exterior. Așadar, optează pentru cele cu un croi mai larg, care să permită și alte haine pe dedesubt.

Pasul doi: materialul. Desigur că o jachetă de lână este ideală, dar ce tipologie de lână? În cazul jachetelor pentru copii, alegerea ideală este lână fiartă. Ea are proprietăți water repellent și are o țesătură densă, călduroasă.

Pasul trei: stilul și culoarea. Aici depinde de preferințele personale și de ocaziile în care jacheta va fi purtată. Unele modele pot fi mai elegante, iar altele mai simple. Alegerea îți aparține sau, de fapt, vă aparține.

Pasul patru: caracteristici suplimentare. Ai prefera o jachetă cu fermoar sau cu nasturi? Cu glugă sau fără? Și aceste lucruri contează pentru confortul micuțului tău.

Și pentru a face ținuta completă, vezi cum îmbraci copiii în straturi.

Cum alegem jachetele din lână pentru bebeluși

Aici vorbim despre o categorie mai specială. Deși ei nu petrec atât de mult timp afară, făcând activități, bebelușii sunt cei care au nevoie de cea mai mare protecție.

alegerea jachetelor de lână pentru copii

Jachetele de lână pentru bebe sunt ideale în sezonul rece dar și primăvara și toamna. Acestea trebuie alese în funcție de mărime și, cel mai important, de material, deoarece bebelușii au o sensibilitate aparte. Lâna fleece este foarte moale și pufoasă fiind foarte confortabilă. Cât despre mărime, alege-o pe cea potrivită și lasă deoparte gândul că „îi vor fi bune și la anul”. Pentru a-l proteja termic, jacheta trebuie să fie cât mai apropiată de celelalte straturi de haine.

Culoarea și caracteristicile suplimentare le alegi în funcție de preferințele tale și cât de practice sunt. Să nu uităm că dezbrăcatul unui bebeluș poate fi o treabă dificilă uneori.

Iar pentru momentele îndelungate petrecute afară, vezi și cum alegi un overall din lână pentru copii.

Optează întotdeauna pentru țesături din materiale organice atât pentru copii, cât și pentru tine. Ele vin la pachet cu un plus de calitate, rezistență și protecție a mediului. Intră în magazinul online Gălbenuș și alege haine bune pentru toată familia.

 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.