Articole blog

Ce este bumbacul periat si beneficiile lui

de Simona Cravcenco in Aug 20, 2019

Ce este bumbacul periat si beneficiile lui

Ce este bumbacul periat? 

Când vorbim despre țesături indiferent de tipul lor trebuie să lămurim anumite aspecte legate de proprietățiile lor.

Toată lumea a auzit de bumbac. Este fabricat din fibrele de celuloză ale plantei de bumbac, care se trage în fire care sunt apoi sunt țesute sub formă de material.

Bumbacul a fost folosit de mai multe secole și diferă ca specie în funcție de țara de proveniență. Culturile de bumbac pot fi găsite în Mexic, Australia, Turcia, India și Africa. Cu toții avem îmbrăcăminte sau accesorii care sunt făcute din acest material.  

Bumbac periat

Dar ce este bumbacul periat?

Este o țesătură de bumbac, care, după cum sugerează și numele, a fost periată pentru a crea o textură moale, netedă. În esență, bumbacul periat este rezultatul unui proces realizat pe bumbac obișnuit, care face ca această țesătură dublă la următorul nivel de estetică și funcționalitate.

Cum se face bumbacul periat?

Bumbac organic

Periajul este un proces de finisare utilizat pentru ridicarea fibrelor de suprafață ale unei țesături. Țesatura trece printr-un proces mecanic de periere, în care periile fine, metalice, freacă cu grijă țesătura pentru a produce fibre fine din firele țesute, ceea ce creează o netezire superioară pe suprafața materialului. Bumbacul poate fi periat pe ambele părți pentru a-l face să fie moale la atingere.

De obicei, atunci când majoritatea țesăturilor sunt terminate, se aplică o flacără pentru a îndepărta orice fibre ridicate, astfel încât suprafața lor să fie perfect netedă. Bumbacul periat este supus tratamentului complet opus. Perierea bumbacului nu scoate puful de pe suprafața țesăturii, ci orientează fibrele în sus. Facem acest lucru folosind perii mecanice special concepute, care tachinează fibrele de pe suprafața materialului. Este o tehnică care se folosește de mai multe secole - inițial, a fost făcută folosind capetele uscate, spikey de ciuline. Acest lucru creează o textură frumosă și moale, similară cu o țesătură din lână fină, dar este incredibil de confortabilă la nivelul pielii, lipsită de orice mâncărime.

Pentru ce este folosit bumbacul periat?

Bumbac organic periat

Periajul la bumbac creează fibre fluorescente ridicate, care captează particulele de aer, îmbunătățind astfel capacitățile de izolare ale țesăturii. Dr. Hugh Gong de la Școala de Materiale de la Universitatea din Manchester spune: "Orice care reduce contactul cu pielea reduce cantitatea de căldură care se îndepărtează de corpul nostru". Datorită acestui fapt, bumbacul periat este utilizat pe scară largă pentru așternuturi, dar și articole de îmbrăcăminte pentru copii, fiind foarte confortabile.

Bumbacul periat oferă protecție împotriva răcirii vântului, dar nu te face să te simți supraîncălzit. De obicei, în timpul anotimpurilor reci când bate vântul, este posibil să trebuiască să purtați un pulover între cămașă și sacou, dar folosind articole de îmbrăcăminte din bumbac periat acest lucru nu mai este necesar. Bumbacul periat vă salvează de îmbrăcarea stil ceapă.  Este recomandat persoanelor care nu suportă lâna pe piele având proprietăți izolatoare asemănătoare.

Cum se comportă bumbacul periat?

Țesătura nu alunecă, este usor de călcat și ușor de spălat. Țesătura este lavabilă la mașină la 30-40 de grade la setările  de spălare cu apă rece,  recomandat în special pentru țesături colorate

Care sunt avantajele bumbacului periat?

• durabil • respirabile • moale la atingere • Ușor de îngrijit • versatil

Colecția Serendipity Organics aduce cu ea haine din bumbac periat. Serendipity Organics un brand danez cu  o viziune minimalistă asupra hainelor și o apropiere deosebită de natură. 

Serendipity Organics

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.