Articole blog

Muselina sau păturica de muselina

de Simona Cravcenco in Apr 12, 2019

Muselina sau păturica de muselina

Azi mă gândeam la cât de multă informație este legat de bebeluși, naștere, alăptare, cărucioare, sisteme de purtare, scaune auto, diversificare , educație etc. 

Mediul online este plin de informații, dar nu întotdeauna completă sau ușor de accesat. 

Am avut  recent, o discuție cu o viitoare mămică despre ce îi este util în primele luni după ce se naște bebelușul și pe care le va folosi o perioadă lungă de timp. 

Privirea mi-a fugit pe cuier, acolo tronau zâmbind la mine un sistem de purtare (nefolosit de ceva vreme, dar foarte util încă când plecăm în drumeții pe munte sau la mare, 2-3 museline, șervețele umede, un rucsac plin cu de toate etc). Nu vreau să vă expun acum, tot arsenalul. 

Și așa mi-a venit idea să scriu despre cât de utilă și folositoare este muselina, chiar dacă pare un obiect nelipsit de importanță.

Muselina este probabil una din cele mai pure și mai delicate țesături pentru bebeluși și copii.Țesătura este simplă, ușoară, aparent rară, dar ea permite fluxul de aer, reducând riscul de supraîncălzire a pielii. Bebelușul se simte confortabil sub o păturică de muselină. Muselina  de la Frugi este certificata OEKO-TEX, nu conține chimicale. Muselina are capacitatea de a rezista la multe spălări, fără a-și pierde calitățile inițiale. Rămâne fină, absorbantă, delicata ca textură.

Ce utilizari are o păturică magică de muselină?

Se poate utiliza pentru a înveli vara bebelușul, în casă sau afară.Noi o luam pretutindeni. Aveam în casă, în mașină, în cărucior .. peste tot. 

Cu un colț îndoit, având forma diamantului unui inel de logodnă, muselina devine păturică de înfășat, mai ales când bebelușul e mic și se sperie de propriile mânuțe și poate avea un somn liniștit.

Oferă intimitate mamei, când alaptează în public. Dimensiunile generoase o feresc de ochi indiscreti și îi oferă spațiu liber bebelușului. Mai ales la început te simți stingheră și  nelalocul tău.

Umbrește interiorul căruciorului vara, lăsând aerul să circule înspre și dinspre bebeluș.

Protejează de praf și de insectele care vor să poposească pe bebeluș sau pe obicetele cel mai des folosite (jucării, suzetă, biberon etc).

Este vreme caldă și nu ai luat o pătură și ai deja un bebeluș care stă pe burtică? Păturica de muselină este perfectă pentru o sesiune de exerciții fizice pe iarba proaspătă. 

Bebelușul regurgitează lăptic și nu ai la îndemână șervețele umede sau uscate, te salvează din impas. 

Ai deja un todler umblăreț și pofticios în același timp ? Ștergi ușor urmele de noroi, nisip sau pietricele și are mâinile libere să ia o gustare.

Copii mei deși sunt mari,  dar încă mai folosesc muselină dupa propriile dorințe ca să se steară pe mâini sau pe față sau ca să le facă la papuși haine, patuțuri, corturi etc. Imaginația nu are limite.

Eu nu le mai folosesc, dar țin mereu una în geantă sau mașină, poate e doar obișnuința sau nostalgia unui bebeluș mic cu miros de lapte. Oricum ar fi mi se pare ceva simplu, util și prietenos cu mediu. 

Pe site-ul www.galbenus.ro găsiți noile museline de la Frugi care te duc cu gândul la mare și  nu numai ( pinguini, valuri albastre, avioane, meduze, bule de aer etc). 

 Muselina pentru bebeluși face parte din colecția nouă Frugi de vară 2019, pe care o găsiți aici.

Mai multe informatii despre bumbac organic, certificare OEKO-TEX, producatorii Frugi găsiți pe blog, în articole viitoare.

 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.