Articole blog

Serendipity - dragoste la prima vedere

de Simona Cravcenco in Feb 26, 2018

Serendipity - dragoste la prima vedere
Ne apropiem cu pași repezi de primăvară. Cel puțin calendaristic. Dar noi vrem să plece iarna. Așa că săptămâna aceasta vom sărbători Săptămâna hainelor Serendipity - o săptămână magică, unică la fel ca materialele și modelele lor.
V-am pregătit un interviu cu Caroline Tobiasen, una din creatoarele acestui brand, pentru a înțele și a afla ce este atât de special și de ce iubim atât de mult hainele lor.
Gălbenuș: Cum s-a născut Serendipity și unde? Mediul înconjurător și moștenirea culturală au avut o influență în crearea de haine organice care definesc stilul Serendipity? 
Serendipity: Da cu siguranță are o influență, acesta este fundalul nostru. Serendipity s-a născut acum 15 ani, când cu cîțiva ani înainte am descoperit un tip de catifea din bumbac organic. M-a făcut să mă gândesc cum să trăiesc în simbioză cu natura și cu corpul. Ceea ce purtăm este foarte important pentru starea noastră de bine. La acel moment era normal să cumperi haine care miroseau destul de mult a chimicale. Nu este bine...mai ales pentru copii și bebeluși.
Gălbenuș: Ne puteți spune mai multe despre procesul de design? 
Serendipity: Colecțiile noastre pleacă de la paleta de culori pe care o stabilim pentru următorul sezon. Întotdeauna avem natura și starea de bine în minte. Ne gândim în permanență la textile moi și naturale.
Gălbenuș: Natura reprezintă o parte importantă în estetica și filozofia Serendipity. Ținutele emană claritate, puritate și extra moliciune, dar sunt extrem de frumoase și de foarte mare calitate. Cum reusiți să păstrați toate aceste caracteristici și totuși să respectați natura și în primul rând oamenii.?
Serendipity: Lucrăm cu aceeași furnizori de foarte mulți ani. Ei știu care sunt preferințele noastre și în plus lanțul de furnizare al bumbacului este certificat GOTS și FLO (fairtrade). Aceștia lucrează doar în acest sector al industriei textile. De asemenea sunt certificați SA 8000 (de asemenea inclus în GOTS), ceea ce înseamnă că toate aspectele sociale și economice în ceea ce privește muncitorii sunt respectate.
Gălbenuș: Trăim într-o lume din ce în ce mai artificială așa cum putem vedea în viața de toate zilele. Credeți că purtarea de îmbrăcăminte organică ne ajută să ne conectăm mai bine cu natura, să apreciem frumusețea dar și resursele limitate ale Pământului?
Serendipity: Pentru unii oameni acest lucru poate fi aplicabil, pentru alții nu. Eu personal cred că ne ajută să purtăm haine naturale și organice. Pentru mine este imposibil să mai intru în haine de poliester. Sepranța noastră este că ținutele noastre de o calitate excelentă înseamnă că fiecare piesă va avea o viață lungă, și va bucura mai mulți oameni putând fi dăruite prietenilor după purtare sau revânzându-le.
Gălbenuș: Ținutele din bumbac sunt produse în India pornind de la semințele de bumbac până la produsul finit. Îmbrăcămintea din lână de alpaca și lama sunt tricotate de mână total sau parțial în Bolivia de către artizani locali, folosind lână din Bolivia sau Peru. Sediul Serendipity este în Europa. Cum reușiți să mențineți standarde atât de înalte lucrând pe 3 continente?
Serendipity: Avem relații de lungă durată cu partenerii noștrii din India și Bolivia. Trebuie timp pentru a clădi astfel de relații. Și binențeles că îi vizităm de câteva ori pe an. Simțim că întâlnirile face-to-face sunt foarte importante.
   
Gălbenuș: Care este piesa de îmbrăcăminte preferată de la Serendipity? Ne puteți sugera o ținută?
Serendipity: Uhh, aceasta este o întrebare grea :). Întotdeauna Mi-au plăcut rib-urile în dungi petru toate vârstele. Și piesele din bumbac subțire în timpul verii. Puloverele din alpaca și lama sunt grozave pentru frig!
 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.