Articole blog

Sosetele si importanta lor in garderoba noastra

de Simona Cravcenco in Nov 27, 2018

Sosetele si importanta lor in garderoba noastra

Șosetele  apar prima dată menționate  în Grecia, în jurul secolului al VIII-lea I.Hr. Poetul Hesiod menţiona în scrierile sale şosetele realizate din fire de păr de animale, purtate pentru a oferi căldură picioarelor. În secolul al II-lea şi romanii au început să le confecţioneze din ţesături sau benzi de piele. 

Mult mai târziu, în anul 1589, William Lee inventa maşina de tricotat şosete, de şase ori mai rapidă decât tricotajul manual. Astfel, a devenit posibilă tricotarea bumbacului, a lânii şi a mătasei şi au apărut primii ciorapi fabricaţi din aceste materiale. Pe vremea aceea, oamenii îi purtau în scopul exclusiv de a se proteja de frig, fără să prevadă succesul pe care urmau să îl aibă peste câteva secole.   

Şosetele sunt adevărate declaraţii de stil, iar importanţa lor în modă este indiscutabilă. Pentru cei care vor confort şi calitate, dar îşi doresc totodată să iasă din anonimat cu o pereche de şosete vesele şi colorate.

Pentru că iubesc starea de bine pe care mi-o dau o pereche de șosete de calitate, moi și călduroase am început căutarea perechii perfecte de șosete.

 Am căutat materialele naturale, de cea mai înalta calitate, care oferă elasticitate, fineţe şi confort.

Cele mai comode și călduroase șosete le-am adus în magazin astfel încât să ne întregească ținuta din materiale naturale.

Sosete moi si calduroase

Gama de șosete pe care o găsiți în magazinul Gălbenuș este aleasă prin prisma nevoilor noastre:

  • Să fie călduroase
  • Să fie rezistene în timp
  • Să mențină piciorul uscat
  • Să aibă un design atractiv
  • Să nu se demodeze
  • Să fie ușor de spălat și întreținut.

Șosetele din bambus (Melton) perfecte pentru primăvară, vară și toamnă. Șosetele care datorită fibrelor de bambus care au proprietăți antibacteriene, previn mirosurile neplăcute și în același timp lasă pielea să respire. Fibrele din bambus au o capacitate mare de absorbție a umezelii provenite din transpirație.

 

Sosete din lana merinos si lana alpaca

Șosetele din lână superwashed (Melton) și cele din lână alpaca (Fellhof) au venit ca răspuns al nevoilor noastre. Moi și călduroase fac parte din ținuta noastră zilnică, protejându-ne picioarele, atât adulților cât și copiilor.

Sosete  adulti si copii din lana alpaca
Sosete adulti si copii din lana merinos

Vă asteptam cu drag în Showroom Gălbenuș sau pe facebook, Gălbenuș - Haine de lână.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.