Articole blog

Spălarea și îngrijirea hainelor din bumbac organic: tot ce trebuie să știi

de Simona Cravcenco in Jun 03, 2022

Îngrijirea și spălarea hainelor din bumbac organic

Tu cum realizezi spălarea și îngrijirea hainelor din bumbac organic?

Deși bumbacul organic este una dintre cele mai durabile țesături, asemenea oricărui material, are nevoie de întreținere adecvată. Desigur, acest lucru este valabil dacă vrei să te bucuri cât mai mult de proprietățile sale.

Și tocmai de aceea suntem noi aici. Cum iubim materialele sustenabile, suntem încântați să împărtășim cu tine ponturile noastre cu privire la curățarea țesăturilor din bumbac organic.

Rămâi cu noi și află cum poți curăța eficient și rapid hainele preferate de tine și cei mici.

Ce este bumbacul organic și ce presupune îngrijirea lui?

Ce este bumbacul organic

Bumbacul organic a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Te întrebi de ce?

În comparație cu bumbacul convențional, acesta este cultivat fără substanțe chimice și semințe modificate genetic, creând mai puține emisii de gaze cu efect de seră și poluare a mediului. În plus, necesită mai puțină apă în producția sa și, în general, ajută la păstrarea sănătății solului și oamenilor din jurul culturilor.

Mai mult decât atât, bumbacul organic se numără printre cele mai durabile și fine țesături. Știi ce înseamnă acest lucru? Vei putea purta articolele tale preferate mult timp, iar pe cele ale copiilor le poți da ulterior fraților mai mici.

Dar cum curățăm îmbrăcămintea din bumbac organic pentru copii și adulți? Hai să vedem.

#1 Spălare manuală cu detergenți bio

Spălare manuală bumbac organic

Hainele noi din bumbac organic pentru bebeluși sau orice alt membru al familiei pot fi spălate înainte de prima purtare.

Detergenții ecologici sunt alegerea ideală: sunt blânzi cu țesătura, dar și cu mediul înconjurător. Dacă nu ai timp pentru acești pași, avem vești bune pentru tine. Poți curăța materialul și în mașina de spălat. 

#2 La câte grade se spală bumbacul organic?

La câte grade se spală bumbacul organic

Bumbacul poate fi spălat la mașină și poți seta temperaturi între 30 și 60 de grade.

Pentru un ritual complet, te sfătuim să ții cont de următoarele instrucțiuni de îngrijire: 

  • folosește detergent obișnuit, ori alege detergenți bio;
  • întoarce întotdeauna hainele din bumbac organic pe dos înainte de introducerea în cuvă;
  • spală împreună cu culori similare;
  • încearcă să remodelezi ușor îmbrăcămintea prin scuturare atunci când este încă umedă.

Tot acest proces este practic și eficient, iar munca este aproape gata.

#3 Uscarea și călcarea hainelor din bumbac organic

Uscarea și călcarea bumbacului organic

Uscătoarele de rufe au devenit atât de performante încât au programe speciale inclusiv pentru hainele din lână. Totuși, dacă ai posibilitatea, îți recomandăm să usuci hainele în aer liber. Folosirea uscătorului de rufe poate duce la micșorarea țesăturii din bumbac. În schimb, imediat după ce ai scos îmbrăcămintea din mașina de spălat, scutură și lasă natura să își facă treaba. 

Nu uita că uscarea naturală este cea mai ecologică opțiune. Însă, te sfătuim să usuci hainele la umbră. Razele soarelui pot decolora îmbrăcămintea din bumbac organic, deoarece în procesul de vopsire sunt folosite vopsele ecologice. 

Dacă vorbim despre călcarea bumbacului organic, scuturarea hainelor umede este adesea suficientă pentru a elimina ridurile în mod natural. Cu toate acestea, dacă trebuie să calci îmbrăcămintea din bumbac organic, începe întotdeauna cu cea mai scăzută treaptă de căldură, apoi poți crește temperatura după cum este necesar.

Bumbacul organic poate intra la apă?

Deși dovedește rezistență sporită, materialul nu este indestructibil. Bumbacul organic se micșorează cu până la 5-10% din dimensiunea la prima spălare. Dar nu îți face griji, producătorii iau în calcul această micșorare atunci când croiesc hainele.

În comparație cu hainele din bumbac convențional, tratate cu substanțe chimice pentru a reduce efectele căldurii, bumbacul netratat, 100% natural, este expus în fața vaporilor de căldură.

Însă, așa cum menționam mai sus, rezistența dovedită a bumbacului organic păstrează țesăturile intacte chiar și după spălarea la un ciclu de până la 60°C. Mai mult, îmbrăcămintea își păstrează culorile și forma și pot fi purtate de mai multe generații de copii.

Și, voilà! Haine curate, împrospătate și gata de aventură pentru pitici și părinți. Te așteptăm pe blogul Gălbenuș, unde găsești o mulțime de sfaturi practice referitoare la hainele tale din materiale organice. Oferă un refresh garderobei!

 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.