Articole blog

Aventura Ikigai - Noua colecție Frugi SS20 - călătorie prin gările fericirii

de Simona Cravcenco in Apr 14, 2020

Aventura Ikigai - Noua colecție Frugi SS20 - călătorie prin gările fericirii

Ikigai este un cuvant japonez fără o traducere exactă. Ikigai este sensul vieții sau acel lucru care te face să te trezești bucuros în fiecare zi.

Ikigai un cuvânt întâlnit în cultura Țării Soarelui Răsare - Japonia. De milenii la baza cuvântului ikigai s-a dezvoltat un întreg concept despre motivul de a fi.

 Citate precum: 

  • Trăiește clipa! 
  • Petreceți timpul de calitate cu cei dragi și cu prietenii!
  • Fii bun!

sunt baza conceptului IKIGAI. 

IkigaiIkigai

Japonezii cred că fiecare persoană are propriul sau ikigai, chiar dacă nu l-au descoperit încă. 

Este acel lucru care te face sa te ridici în fiecare zi din pat, să îți urmezi pasiunile și să descoperi secretul pentru o viață lungă și fericită!

Așadar, vino cu noi să îți arătăm IKIGAI-ul nostru, Frugi!

IKIGAI-FRUGI-Galbenus.ro

Echipa de creație Frugi a călătorit tocmai în insulele îndepartate ale Japoniei, situate în oceanul Pacific, în largul coastei asiatice.

Într-un loc în care viața modernă haotică întalnește vechiile tradiții japoneze.

Japonia este un loc atemporal, plin de cultură, care abia așteaptă să fie descoperit.

Inspirații pentru colecția de primăvară-vară de hainuțe au fost luminile orașului Tokio, maiestuosul munte Fuji și conceptul Ikigai din Okinawa.

Călătoria în Japonia a început în Tokio, marele oraș cu zgârie nori. Petele de culoare a mașinilor din oraș, personaje mistice, colorate și usor intimidante din cultura japoneză plimbându-se nestingherite pe străduțe mici și aglomerate. 

Plimbarea cu cel mai rapid tren din lume, numit Bullet sau Shinkansen care poate parcurge si 320 km pe oră, a inspirat o parte a colecției pe care o gasești aici. 

Finalul călătoriei la altarul Shinto Meiji Jingu, a fost cel care a întregit imaginea colectiei Ikigai, prin religia straveche a Japoniei care este încă adânc înrădăcinată în viața japoneză chiar și astăzi. Valorile care transmit anumite lucruri cum ar fi ''armonia cu natura'' și virtuții precum ''mangokoro'' (inima sinceră), clădirile și grădinile frumoase care calmau haosul din Tokio, iazurile cu pesti Koi care în cultura japoneză sunt simboluri ale iubirii, prieteniei și  norocului. 

Acum întrebarea este: Ikigaiul tău sau al copilului tău unde este? 

Poate zboară deasupra norilor sau înoată în adâncurile mării? Dansează împreună cu un dragon sau călătorește cu cel mai rapid tren? Navigând de-a lungul râului sau sărind în ploaie?

Aventurează-te în căutarea lui împreuna cu copilul interior și descoperă colecția verii 2020 împreună cu noi în magazinul online.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.