Articole blog

Slow living in vremuri de izolare

de Simona Cravcenco in Mar 26, 2020

Slow living in vremuri de izolare

De când eram mică am avut o altfel de conexiune cu natura (poate că m-au ajutat vacanțele de vară petrecute la țară, sau poate așa m-am născut eu). Am terminat un liceu cu profil de ecologie. Am făcut în liceu mult voluntariat și am văzut comportamentul multor oameni față de natură.

De când s-au născut cei doi copii ai noștri, atât eu cât și soțul meu, i-am crescut astfel încât să simtă respect față de Planetă. Reciclăm, compostăm, încercăm să limităm folosirea pungilor de plastic și multe alte acțiuni mici de acest fel.

În aceste zile, Pământul ne ține acasă, pentru a vedea ce înseamnă viața trăită în tihnă – slow life: timpul de calitate petrecut cu familia, faptul că multă lume a început să gătească acasă, că nu se mai risipesc atâtea resurse – sunt convinsă că toate aceste acțiuni ajută la depoluarea emoțională dar și fizică a Pământului.

Poate mulți dintre voi ați început să faceți curat în case. Aceste vremuri ne pun sub semnul întrebării cantitățile de haine, încălțări și multe alte lucruri pe care le avem în case. Privind cu inima deschisă, ne dăm seama că nu avem nevoie de toate aceste lucruri. De fapt avem nevoie de foarte puține lucruri.

Gălbenuș a apărut tocmai din această nevoie – de a educa copiii cu stilul minimalist – puțin și bun. Pe lângă acest lucru, toți furnizorii pe care îi avem au grijă față de natură. Materialele naturale, certificările produselor pe care le produc, îmi asigură bucuria că ceea ce promovăm are un impact minim asupra casei noastre – planeta Pământ.

În aceste vremuri în care se schimbă modul în care privim viețile noastre, este bine să privim și modul în care am făcut cumpărăturile până acum. Să alegem conștient, privind la toate implicațiile pe care le are produsul pe care l-am adăugat în coșul de cumpărături.

În aceste vremuri alegeți slow fashion-ul. Industria textilă care are grijă de resursele atât de limitate ale Planetei noastre.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.