Articole blog

Cele mai bune 7 motive pentru care să porți haine din bambus

de Simona Cravcenco in Jul 10, 2020

Cele mai bune 7 motive pentru care să porți haine din bambus

Noi la Gălbenuș iubim hainele din bambus și nu numai! Și asta se vede din colecția mare de haine din bambus pe care o aducem.

Haine din bambus certificate Oeko-tex

Dacă nu ați încercat până acum să le dați copiilor haine din bambus, sper ca acest articol să vă convingă. Iar dacă le-ați încercat, vă rugăm să îl dați mai departe. Sharing is caring. În plus sperăm că vă aducem informații noi.

În anii 1990, înainte ca salvarea lumii să devină o preocupare principală pentru toată lumea, ceea ce consumam: produse, alimente și îmbrăcăminte erau lipsite de importanță. Dar, printre toate celelalte nebunii apărute în secolul XXI, „a fi verde” a ocupat locul din față în aproape fiecare industrie. Chiar și industria modei, care este evident cunoscută pentru preocuparea sa de a crea stil și de a stabili noi tendințe, a încorporat modalități de a fi mai ecologice.

Iată cele 7 motive pentru care trebuie să încerci hainele din bambus. Țesătura din bambus este:

  1. Antibacteriană - vă păstrează fără miros și vă veți simți și veți mirosi proaspăt
  2. Super absorbantă - vă menține uscat
  3. Are putere de termoreglare a corpului- vă păstrează mai rece vara și mai cald iarna
  4. Una dintre cele mai moi țesături de pe planetă - vă va plăcea așa cum se simte
  5. Asigură protecție UV naturală - protejați-vă de razele dăunătoare ale Soarelui!
  6. Hipoalergenică - bambusul natural NU provoacă reacții alergice
  7. Cea mai ecologică țesătură de pe planetă - ajută la salvarea planetei tale!

 

Haine din bambus Geggamoja

Tesatura de bambus este asemănatoare cu catifelarea mătăsii. Deoarece fibrele nu sunt tratate chimic, ele sunt în mod natural mai netede și mai rotunde, fără pinteni ascuțiți care irită pielea, făcând țesătura de bambus hipoalergenică și perfectă pentru cei care experimentează reacții alergice la alte fibre naturale, cum ar fi lâna sau cânepa.

Bambusul este antibacterian și anti-fungic. Acest lucru se datorează faptului că bambusul posedă un agent bio-bacterian și bacteriostatic numit "Bamboo Kun", care îi permite să înflorească în mod natural și să crească în sălbăticie fără utilizarea pesticidelor sau îngrășămintelor. Această calitate benefică a plantei se păstrează și în forma sa textilă, nelăsând bacteriile să adrere pe suprafața sa, păstrându-l pe purtător să se simtă mai proaspăt și fără miros, pentru ca îmbrăcămintea să fie mai sănătoasă și mai igienică.

Spre deosebire de multe dintre celelalte țesături, bambusul este extrem de respirabil. Secțiunea transversală a fibrei de bambus este acoperită cu micro-goluri, oferind materialului o absorbție și o ventilație mai bună a umidității. În consecință, hainele din bambus sunt capabile să mențină purtătorul cu aproape două grade mai rece la căldură și în mod vizibil mai cald la frig.

Bluza bambus organic Hust&Claire

Țesătura de bambus este, de asemenea, anti-statică și protectoare împotriva razelor UV, deoarece reduce 98% din razele UV dăunătoare oferind purtătorului o altă calitate benefică din îmbrăcămintea confecționată din bambus.

Ca și îmbrăcămintea ta obișnuită, țesătura de bambus poate fi spălată. Pentru o întreținere cât mai bună a hainelor din bambus, aceasta trebuie spălată folosind un ciclu blând, apă rece sau călduță. Dacă este necesar, acesta se pot călca la temperatură joasă și fără aburi.

Cel mai ispititor aspect al țesăturii de bambus pentru mine, este aceea că este cea mai ecologică țesătură de pe planetă. Bambusul are un sistem extins de înrădăcinare, care crește în medie de patru până la șase noi lăstari pe an, reînnoindu-se în mod natural. De asemenea, este 100% biodegradabil, cea mai regenerabilă resursă de pe planeta noastră și oferă o abundență de oxigen utilizabil, ceea ce o face un element crucial în echilibrul dintre oxigen și dioxid de carbon din atmosferă.

Pijama Hust&Claire bambus organic

La Gălbenuș găsești haine din bambus certificate organic de la Hust&Claire, Geggamoja, dresuri și șosete de la MP Denmark și Melton.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.