Articole blog

Încălțăminte pentru copii: pas cu pas către alegerea potrivită

de Simona Cravcenco in May 04, 2022

Cum alegi încălțămintea pentru copii

Este timpul pentru o nouă pereche de încălțăminte pentru copii.

Sună provocator? Ei bine, poate fi. Dar noi suntem aici pentru a te ajuta.

Piciorușele celor mici sunt foarte delicate și au nevoie de îngrijire atentă încă de la primii pași. Iar încălțările reprezintă o parte importantă în tot acest proces. Mai mult, alegerea perechilor potrivite înseamnă spațiu și suport adecvat pentru ca piciorul să se dezvolte în mod natural.

Hai să vedem ce ar trebui să ai în vedere atunci când cauți o pereche de încălțăminte pentru micuțul tău.

Cum recunoști o pereche bună de încălțări pentru copii?

încălțări potrivite pentru copii

„Hello, eu sunt cea mai bună pereche de pantofi pentru copilul tău.” Sună minunat!

Însă, din păcate, încălțările nu pot vorbi. Așa că, ne orientăm după criterii importante pentru sănătatea picioarelor energice ale copiilor noștri.

Uite câteva îndrumări utile pentru orice părinte:

  1. Alege pantofi concepuți special pentru a se potrivi cu forma piciorului unui copil, care includ acel spațiu de creștere extrem de important;
  2. Modelul pantofilor pentru copii ar trebui să aibă forma unui picior. Știm că sună cel puțin bizar, dar unele tipuri de încălțăminte pot fi prea ascuțite sau prea înclinate, și pot dăuna picioarelor delicate ale copiilor;
  3. Sistemele de închidere. Atât închiderile cu cataramă, cât și cele cu bandă cu scai ar trebui să permită o ajustare precisă pentru a ajuta pantofii să se potrivească corect picioarelor celor mici;
  4. Materialele naturale reprezintă alegerea mai sigură. Acestea permit eliminarea transpirației prin suprafața pantofului, păstrând picioarele uscate și sănătoase.

Ai memorat toate acestea? Atunci hai să trecem la partea cea mai importantă.

Alegerea încălțămintei pentru bebeluși și copii

alegere încălțăminte pentru bebeluși și copii

De cele mai multe ori, cei mici nu știu să spună când încălțările lor devin inconfortabile. Așadar, este o idee bună să verifici periodic încălțămintea copilului pentru a te asigura că ceea ce poartă încă este potrivit pentru el. Dacă observi urme de uzură sau degețelele nu adoptă o formă corectă, atunci este timpul pentru o pereche nouă.

Iată cum o alegi pe cea ideală:

  • Măsoară întotdeauna picioarele copiilor, deoarece ceea ce pare confortabil pentru moment, poate fi la polul opus după o sesiune de joacă. Te sfătuim să faci acest lucru la ambele picioare, în timp ce micuțul stă în poziție verticală;
  • Când copilul tău poartă pantofi și picioarele lui sunt complet întinse, ar trebui să existe puțin spațiu (cât să apeși cu un deget) între marginea pantofului și degete;
  • Cu excepția ocaziilor speciale, alege să eviți cheltuiala excesivă, deoarece copiii cresc repede. Orientează-te, în schimb, spre încălțămintea pentru copii din materiale naturale, mai durabile și practice. Acestea pot fi date mai departe și către frații mai mici;
  • Caută un model cu talpă antiderapantă, pentru prevenirea alunecării, și nu uita de materialele impermeabile;
  • Odată ce ai găsit încălțămintea potrivită pentru copii, lasă-i pe ei să aleagă modelul pe care îl preferă. Te asigurăm că va fi o experiență de cumpărături minunată.

Uite și un pont. Dacă mergi în magazin, începe cumpărăturile după-amiază sau seara, deoarece picioarele se mai umflă pe parcursul zilei. În cazul comenzilor online, există un tabel sau ghid care te ajută să identifici mărimea potrivită, indiferent de situație.

Încălțăminte pentru copii din materiale 100% organice

încălțăminte pentru copii din materiale organice

Dacă nu ai găsit până acum o variantă care să mulțumească așteptările tale și nevoile celui mic, te afli în locul potrivit.

Cizmele impermeabile pentru copii, din cauciuc natural, vin cu o serie de imprimeuri haioase și talpă anti-alunecare. Cizmele pentru copii de la Bisgaard au interior din bumbac sau lână și oferă confort micuțului chiar și în zilele cu temperaturi mai scăzute. În timp ce modelele haioase de la Frugi reprezintă pata de culoare printre picăturile de ploaie.

Pe de altă parte, sandalele pentru băieți și fetițe din piele și cauciuc natural reprezintă piesa de bază pentru toate zilele active. Acestea dispun de o talpă flexibilă, vârf închis și călcâi întărit. Iar după o zi de joacă binemeritată, pot fi schimbate cu o pereche de sneakers din piele, la fel de ușor de purtat.

Și încheiem cu ghetele impermeabile pentru copii de la Bisgaard. Căptușeala din lână naturală reglează temperatura și menține piciorușele celui mic călduroase și uscate.

Ce îți poți dori mai mult pentru copilul tău? Alege acum încălțăminte pentru copii dintre colecțiile Gălbenuș și bucură-te de calitatea materialelor sustenabile.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.