Articole blog

Încălțămintea pentru bebelusi, copii și adulți – cum alegem incaltamintea potrivită pentru familia noastră

de Simona Cravcenco in Nov 13, 2018

Încălțămintea pentru bebelusi,  copii  și adulți – cum alegem incaltamintea potrivită pentru familia noastră

Pentru că ne preocupă constant  ținuta bebelușilor și a copiilor mereu, căutăm haine și încălțăminte  moderne și călduroase .

Preocuparea mea a fost cu ce ne încălțăm atât  eu, cât și copii iarna asta astfel  încât să ne simțim bine , să ne țină de cald și să avem liberatatea de mișcare pe care ne-o dorim.

Îmi doream ca încălțămintea să  întrunească mai multe criterii:

    1. Talpa flexibilă

Talpa flexibilă din cauciuc natural este obținută printr-un proces de vulcanizare. Aceasta are avantajul de a absorbi șocul, oferă o rezistență mai mare, iar textura împiedică alunecarea.Vezi video.

 TEST: dacă puteți flexa pe toate părțile atunci este sănătatea curată pentru picioarele copilului!

Bisgaard si Serendipity - Lana merinos si lana alpaca

  1. Materiale de calitate si prietenoase cu mediul

Orice țesătură are un impact asupra mediului, însă fiecare într-o măsură diferită.

Bumbacul  organic este o fibră naturală și reprezintă un sfert din toate țesăturile folosite în  confecționarea hainelor, a mobilierului și a altor amestecuri textile, cum ar fi vâscoza și sinteticele. Bumbacul este biodegradabil, durabil și lasă pielea să respire. Firme pe care le are magazinul nostru : Serendipity, Frugi, Piccalilly.

Lâna este rezistentă, nu se șifonează și își păstrează forma originală. În condiții de umiditate, materialul poate absorbi până la 30% din greutatea sa înainte de a se simți umedă. Firme pe care le are magazinul nostru: Serendipity, Engel, Papfar, Melton, Bisgaard, Fellhof, Mabli, Disana.

Lana merinos extrafina rib - MabliSerendipity - Lana alpaca Disana -Lana fiarta

Cauciucul natural este un produs de origine vegetală conținut în latexul (suspensia apoasă) secretat sau sub forma unor incluziuni în celulele cojii sau frunzelor plantelor producătoare de cauciuc. Firme pe care le are magazinul nostru: BisgaardFellhof.

  1. Fără talonetă.

Cu ocazia asta am aflat si ce inseamna talonetă. Când piciorul nu are nicio problemă, taloneta este un mit. În franceză, talon înseamnă călcâi. Există o piesă care se pune sub călcâi la încălțămintea pentru adulții care au un picior mai scurt ca să egalizeze cele două membre și să nu se producă dezechilibre de coloană vertebrală. Noi numim talonetă ceea ce se pune în golul piciorului, care este cu totul altceva.. Oricum ar fi, nu are ce căuta în pantofii copilului.

      4. Mărimea potrivită

Piciorul copilului crește în jur de 2 mm în fiecare lună, în primii trei ani de viață. Să schimbi încălțămintea copilului frecvent este o nevoie. Cum alegem încălțămintea pentru copii?

Să-i oferi încălțăminte de calitate înseamnă ca aceasta să fie adaptată piciorului copilului, formei acestuia, să fie potrivită anotimpului, să nu fie nici prea mare, nici prea mică. În plus, dacă încălțămintea este prea mare, punctul de flexiune va fi în poziția greșită și nu va susține sau proteja piciorul în mod corespunzător.

  1. Talpă antiderapantă

 Este foarte important ca încălțările să nu alunece, de aceea, o talpă de cauciuc ar fi foarte potrivită.

  1. Căptușeala sau interiorul încălțămintei

Bumbac organic sau lâna naturală sunt potrivite pentru încălțările copilului. Piciorul poate să respire, nu stă transpirat, stă comod și nu este agresat.

  1. Întreținerea și curățarea încălțămintei

Cauciucul natural conține uleiuri care îi dau elasticitate. Atunci când este folosit, el își pierde în timp, prin evaporare, o parte din aceste uleiuri. Există diferite produse speciale pentru cauciuc disponibile pe piață însă este recomandabil să le alegi pe cele care nu conțin silicon.

Iată câțiva pași simpli care să te ajute să prelungești cât mai mult viața cizmelor tale din cauciuc natural:

  1. Curăță cizmele după fiecare utilizare. Folosește o cârpă sau un burețel ușor umezit cu un detergent blând (de vase sau șampon de bebe) pentru a șterge exteriorul cizmei. Pentru curățarea tălpii poți folosi o perie.
  2. Lasă cizmele să se usuce natural. Dacă sunt ude, trebuie să le lași să se usuce natural, la o căldură moderată. O variantă recomandată de producător este introducerea de ghemotoace de hârtie care vor absoarbe din apă. Dacă cizma este foarte udă va fi necesar să înlocuiești hârtia până la uscarea completă. Plasarea cizmelor pe calorifer poate duce la uscarea excesivă și crăparea cauciucului natural. Dacă nu le folosești, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. expunerea prelungita a razele solare poate duce la decolorare și la uscarea excesivă a cauciucului natural.
  3. Aerisește-le. După purtare, în special dacă s-au umezit în interior, este necesar ca cizmele să fie aerisite. Ar fi de preferat un loc uscat și răcoros unde să le poți lăsa la aer 24-48 de ore.

 Cum alegem încălțămintea pentru copii în sezonul rece? Noi am descoperit cizmele  Fellhof si Bisgaard. 

  • Talpa din cauciuc naturaleste obținută printr-un proces de vulcanizare. Aceasta are avantajul de a absorbi șocul, oferă o rezistență mai mare, iar textura împiedică alunecarea.
  • Talpa este flexibilă.
  • Sunt colorațeși versatile, putând fi încadrate în numeroase ținute
  • Interior din lână călduros și confortabil.

 Am ales aceste produse din cauciuc natural si  cu lână în interior pentru că:

  • Lâna este un izolator excelent
  • Lâna absoarbe o cantitate mare de umezeală
  • Lâna se usucă mult mai repede decât bumbacul
  • Lâna are proprietăți anti-bacteriene
  • Lâna nu retine mirosurilor neplăcute
  • Și nu în ultimul rând pentru că copiii noștrii le folosesc cu drag.

Împreuna cu încălțămintea  sănătoasă (cizme, botoșei, încălțăminte interior) am adus în magazinul nostru și în showroomul din Brașov: șosetele din lână merinos, șosete din lână superwash, șosete din lână alpaca, branțuri din lână  și accesori pentru mașină, respectiv husă volan din lână merinos.

Vă așteptăm cu drag cu întrebări sau doar ca să ne salutați! 

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.