Articole blog

Marsupiu pentru bebe: accesoriu ergonomic și versatil

de Simona Cravcenco in Mar 22, 2022

alegere marsupiu pentru bebe

Am nevoie de un marsupiu pentru bebe?

Dacă te afli aici, sigur te-ai întrebat măcar o dată acest lucru.

Este normal să ne dorim să protejăm bebelușii, să îi știm în siguranță tot timpul. De aceea, întotdeauna căutăm să facem lucrurile aproape de perfecțiune. Dar nimeni și nimic nu este perfect, iar totul se deprinde pas cu pas alături de cel mic. Nu degeaba se spune că un copil te învață cum să-l crești.

E drept, alegerea accesoriilor vestimentare potrivite pentru bebeluși nu este o treabă ușoară. Un port-bebe te poate pune puțin la încercare, dar nu ar trebui să cauți soluții complicate.

Pornește de aici. Gândește-te că îți poți ține bebelușul aproape de tine în orice moment. În timp ce faci treburile casnice, prin oraș sau la plimbare, micuțul stă ghemuit lângă pieptul tău.

Deci, care crezi că ar fi răspunsul? 

Hai să-l găsim împreună.

Ce beneficii are un marsupiu ergonomic pentru bebeluși?

beneficii marsupiu pentru bebe

Înainte de a alege un port-bebe bun, important este să cunoști beneficiile pe care le oferă un astfel de accesoriu. Indiferent de stilul de viață sau de preferințele tale ca părinte, sigur vor fi momente în care un marsupiu pentru bebe va salva situația sau va face îngrijirea copilului tău mai facilă.

Uite ce avantaje îți aduce accesoriul:

 • Libertate de mișcare și o pauză binemeritată pentru brațele tale. Purtarea unui marsupiu ergonomic este mai practică decât un cărucior;
 • Mai puține lacrimi. Cel mic poate fi liniștit mai ușor atunci când se află într-un marsupiu;
 • Legătura dintre tine și bebe este mai puternică, deoarece, în timpul purtării, micuțul eliberează oxitocină, hormonul iubirii;
 • Hrănirea copilului este mai ușoară. Fie că vorbim despre alăptare sau biberon, nu este nevoie să îl scoți din marsupiu. Plus că, și bebelușul are o poziție potrivită.
 • Menținerea micuțului într-o poziție optimă contribuie la dezvoltarea structurii osoase și mușchilor. Pe măsură ce te miști, și el se mișcă alături de tine.

Mai mult decât atât, ținându-l mereu aproape, bebelușul ia parte la interacțiunile cu ceilalți. Acest lucru ajută creierul să se dezvolte.

Cum aleg marsupiul pentru bebe?

Există mai multe tipuri de sisteme de purtare pentru cel mic, așa că alegerea poate fi ușor dificilă. Noi vrem să te ajutăm și îți propunem un scurt ghid care să te îndrume:

 • Greutatea bebelușului îți spune ce material sau model ar fi ideal. Un port-bebe țesut, spre exemplu, este mult mai potrivit pentru nou-născuți. Pe de altă parte, copiii de un an pot avea nevoie de mai multă susținere. Aici este indicat un port-bebe cu bretele și curele. Cel mai important este ca greutatea să fie distribuită uniform;
 • Orice ar fi pe lista ta cu alegeri, marsupiul ar trebui să asigure „poziția M” a piciorușelor.. Adică cea în care micuțul stă cu picioarele depărtate și genunchii îndoiți. Unii o mai numesc și „broscuța” și este considerată poziția ortopedică corectă pentru purtarea bebelușului. Dar ține minte, cel mic nu o adoptă întotdeauna sigur. Ajută-l pe bebe ridicându-i genunchii la nivelul ombilicului;
 • Atenția și la mărime. Unele accesorii pentru bebe sunt universale, altele vin și cu mărimi. Asigură-te că spatele copilului este acoperit în întregime, iar gâtul și capul sunt susținute. Înălțimea bună este atunci când îl poți săruta pe bebe pe creștet;
 • Optează pentru marsupiu din materiale organice, care să nu irite pielea și să permită aerului să circule;
 • Nu uita de versatilitate. Un sistem de purtare ar trebui să îți permită mai multe legături: în față, în spate sau pe șold.

Important este ca puiul tău să adopte poziția corectă și amândoi să vă simțiți confortabil.

Ce tip de port-bebe este potrivit pentru noi?

tipuri de port-bebe

Ei bine, cele mai cunoscute sisteme de purtare pentru bebeluși sunt marsupiul sau SSC (Soft Structured Carrier), wrapul și sling-ul. Iar atunci când optezi pentru un model, ar trebui să știi de la câte luni se poate pune bebe în marsupiu.

În funcție de modelul pe care îl preferi, acesta este potrivit de la orice vârstă. Hai să afli mai multe pentru a ști care ți se potrivește.

 1. Marsupiul sau SSC este conceput atât pentru bebelușii de doar câteva luni, cât și pentru cei mai mari. Acest lucru se datorează accesoriilor care permit ajustarea la dimensiunile dorite. Modelul este recomandat în cazul ieșirilor deoarece curelele și bretele oferă un bun sprijin, dar asigură și „poziția M” a picioarelor.
 2. Wrapul țesut pentru nou-născuți este fabricat din materiale delicate, ideale pentru bebeluși. Tot ce trebuie să faci este să îl înfășori în jurul tău și al copilului, astfel imiți senzația uterului pentru cel mic. Acesta vine pe trei lungimi și se adaptează cu ușurință în funcție de corpul tău și al bebelușului. Pentru începători recomandăm cea mai mică lungime.
 3. Sling-urile sunt fabricate dintr-o singură bucată de material și se prind cu ajutorul a două inele poziționate în zona umărului. Se potrivesc doar pentru bebelușii micuți deoarece toată greutatea este susținută de umărul tău.

Nu mai pare atât de complicat, nu-i așa?

Sigur există un model care funcționează pentru tine. Important este să alegi un marsupiu pentru bebe care să vă mulțumească pe amândoi, iar confortul și siguranța să fie puse pe primul loc.

Noi te așteptăm în magazinul online Gălbenuș, unde găsești, pe lângă accesorii babywearing de calitate, și haine din materiale organice pentru toată familia.

Lăsați un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.